Akeneo Import

Calcium hydroxide

Calciumhydroxide, emmer van 2,5 Kg.
€ 7,40
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Calciumhydroxide 

Calciumhydroxide, gebluste kalk 

Calciumhydroxide is een droog poeder dat dat ontstaat uit de reactie tussen Calcium oxide en water waarbij uiteindelijk Calciumhydroxide onstaat.
Calciumhydroxide is slechts gedeeltelijk oplosbaar in water, maar zorgt voor een alkalisch milieu waardoor de actieve stoffen in o.a. Virola, Betelnoot of Yopo veel beter door het lichaam kunnen worden opgenomen. 

Foodgrade kwaliteit

De kwaliteit van deze calciumhydroxide is erg zuiver (>95%) en het heeft dan ook de foodgrade kwaliteit. Dit maakt deze stof geschikt voor menselijke consumptie en het mag in aanraking komen met voedsel of apparatuur in de voedselketen. 

Calciumhydroxide in de keuken

In gedroogde vorm is calciumhydroxide een wit, geurloos, kristalachtig poeder. Het lost lastig op in water, waardoor kalkwater slechts 0,2 mg calciumhydroxide per m3 bevat.

Gebluste kalk wordt in de vorm van kalkwater in de voedingsindustrie gebruikt als zuurteregelaar, in het raffinageproces van suikerbieten (carbonatatie), bij het ontkalken van water in bierbrouwerijen en incidenteel als vervanger van bakpoeder. Een andere toepassing van kalkpoeder in deeg is brosse koek, bijvoorbeeld speculaas.

Door water te mengen met calciumhydroxide, krijgt het een hoge zuurgraad (ph-waarde). Het wordt dan ook wel aangeduid als alkalisch water. Gebruik je het voor gedroogde maïs, kook die dan tot de buitenkant niet meer rauw is. Laat het daarna een nacht staan, zodat je het de volgend dag kunt vermalen tot deeg. Hiermee maak je bijvoorbeeld de lekkerste tortilla’s.

Eetbare kalk wordt vaak gebruikt om een Virola snuifje actief te maken. Daarnaast wordt het veel gebruikt in combinatie met betelnoot en Yopo seeds. Dit poeder heeft in combinatie met water of speeksel al snel een ph van 12. Er dient dus voorzichtigmee omgegaan te worden.

Nixtamalisatie

Nixtamalisatie is een bijzondere kooktechniek waarbij claciumhydroxide onmisbaar is.

Claciumhydroxide in de tandheelkunde

Calciumhydroxide in de tandheelkunde is niets nieuws. Het middel wordt al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw gebruikt bij wortelkanaalbehandelingen. Het voorkomt vermenigvuldiging van de eventueel in het kanaal achtergebleven micro-organismen en voorkomt op die manier her-infectie van het wortelkanalenstelsel. Calciumhydroxide werkt het beste in een vochtige omgeving.

Voordelen

  • Langdurige desinfectie van de pulpaholte door de antimicrobiële werking van calciumhydroxide.
  • Tegengaan van her-infectie.
  • Remt metalloproteinen.

Aanbrengen 

Calciumhydroxide kan worden aangebracht met:

  • Spuitje 
  • Lentulonaald
  • Pastinject

Zuiverheid in getallen

  • Assay (compl.) 95,0-100,5 % 
  • In HCl insoluble matter ≤0,5 % 
  • Carbonate (as CaCO3) ≤5,0 % 
  • Chloride (Cl) ≤0,033 % 
  • Sulphate (SO4) ≤0,4 % 
  • Mg and alkali salts ≤4,0 % 
  • Heavy metals (as Pb) ≤0,002 % 
  • Arsenic (As) ≤0,0003 % 
  • Residual solvents complies 

Verpakkingsvormen

Hersluitbare emmer met een inhoud van 2,5 Kg

Meer informatie

Meer informatie
SKU 300-CL00.0321.2500
Bijzonderheden geen
Gebruikerslevel Iedereen
Ingrediënten n.v.t.
Inhoud verpakking zie omschrijving

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product


MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Verzendopties:

Betaalopties: