Welkom bij Afarma!

Gezondheid

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn producten die uitsluitend uit vitamines, mineralen of bioactieve stoffen bestaan. Denk daarbij aan een vitamine C-pil, of een tablet die is samengesteld uit meerdere vitamines en/of mineralen, zoals in een multivitaminepil. 

Als aanvulling op de dagelijkse voeding

Bij Afarma verkopen we verschillende voedingssupplementen, die zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Meestal zijn het pillen of capsules, soms ook druppels, poeders of vloeistof zoals bij CBD. Grofweg zijn ze in 3 categorieën in te delen:

  • Supplementen met maar 1 vitamine of mineraal
  • Multisupplementen met een combinatie van vitamines of van vitamines en mineralen.
  • Nutraceuticals: dit zijn bioactieve stoffen in een voedingssupplement.

In supplementen zitten meestal synthetische of industrieel geproduceerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Deze hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten. 

De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, want ze krijgen al voldoende vitamines en mineralen binnen door gevarieerd te eten. Alleen voor speciale groepen die extra vitamines of mineralen nodig hebben, geldt een suppletieadvies omdat ze van die stoffen meer nodig hebben dan ze via de gebruikelijk voeding binnen kunnen krijgen.